Два заклади професійно-технічної освіти Вінниччини стали учасниками програми EU4Skills

Два заклади професійно-технічної освіти Вінниччини стали учасниками програми EU4Skills

7 вересня Український Фонд соціальних інвестицій, державні навчальні заклади «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» та Вінницька обласна державна адміністрація підписали меморандум задля модернізації інфраструктури закладів. Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку KfW. 

«Ми вважаємо, що впровадження нових технологій та закупівля обладнання в закладах професійно-технічної освіти Вінницької області є важливим кроком для забезпечення якісного викладання в освітніх закладах регіону, що беззаперечно сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів для задоволення потреб ринку праці», ― прокоментував Фредерік Куне, Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

Відповідно до підписаного меморандуму у Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 1,15 млн євро. За ці кошти буде оновлено та облаштовано технікою навчальні лабораторії закладу за професіями: «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» та «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно обчислювальних машин».

У Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг заплановані ремонтні роботи та закупівля обладнання на суму 1,05 млн євро. За ці кошти буде оновлено та облаштовано технікою навчальні лабораторії закладу за професіями: «Кухар-кондитер», «Майстер готельного обслуговування» та «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

«Нове та сучасне забезпечення закладів має покращити імідж професійної освіти в очах молоді, привернути їхню увагу до робітничих професій, а також дозволить якісніше готувати учнів, що вже обрали професійну освіту. Дякую іноземним партнерам за увагу до розвитку професійно-технічної освіти в Україні та надану підтримку. Впевнений, що вказана ініціатива прискорить інтеграцію України до європейського освітнього простору і дозволить не тільки оновити матеріально-технічну базу в обраних закладах, а й позитивно вплине на підготовку кваліфікованих кадрів, кваліфікацію педагогів та економіку країни загалом», ― зазначив заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

 «Органи державної влади підтримують і заохочують заклади професійної (професійно-технічної) освіти  до участі в обласних, Всеукраїнських та міжнародних інвестиційних проєктах, зокрема у програмі  «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», який фінансується Європейським Союзом та реалізується німецьким державним банком розвитку KFW. Модернізація інфраструктури  двох закладів  професійної (професійно-технічної) освіти  області  сприятиме підвищенню якості підготовки кваліфікованих робітників», ― додав Сергій Борзов, голова Вінницької обласної державної адміністрації.

 Довідкова інформація:

Проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні. Мета проєкту ― створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям. Від імені Німецького державного банку розвитку KfW Проєкт реалізує Український Фонд соціальних інвестицій. 

Остаточний відбір закладів ПТО, які беруть участь у проєкті, був здійснений на основі проведеного Українським Фондом соціальних інвестицій технічного обстеження закладів, рівня впливу інвестицій на їх діяльність, а також на основі їх поточних потреб.

За додатковою інформацією звертайтеся до Інни Павлюк, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

IMG 0005

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше