У Вилківській територіальній громаді Одеської області створено бібліохаби

У Вилківській територіальній громаді Одеської області створено бібліохаби
13 червня 2023 року Вилківська територіальна громада (Одеська область) спільно з Українським фондом соціальних інвестицій урочисто відкрили нові соціальні об’єкти, відремонтовані і оснащені в рамках Проєкту Світового банку «Надання соціальних послуг в громаді», що фінансується за рахунок грантових коштів, наданих Україні Урядом Японії через Японський фонд соціального розвитку.
Загальна вартість реалізації мікропроєкту у Вилківській громаді склала 140 тисяч доларів США.
У рамках мікропроєкту з метою створення бібліохабів проведено ремонтні роботи у приміщеннях трьох бібліотек: Вилківської міської бібліотеки для дітей (м. Вилково), Мирнівської сільської бібліотеки (с. Мирне Вилківської громади) та Десантненської сільської бібліотеки (с. Десантне Вилківської громади). Придбано для бібліотек та Центру надання соціальних послуг Вилківської громади меблі та обладнання, іграшки, розвиваючі ігри, обладнання для сенсорної кімнати Центру, спортивне обладнання та інвентар.
Бібліохаби стануть центром розвитку, соціальних комунікацій та дозвілля для мешканців населених пунктів громади.
У них буде реалізовано соціальний проєкт «Університет третього віку» для адаптації покоління людей старшого віку до сучасного суспільного життя, підтримки їх фізичного та інтелектуального здоров’я, сприяння зайнятості та об’єднанню, розширення світогляду, підвищення якості життя людей сталого віку, організації такої діяльності, що створює умови для їх спілкування, самореалізації та активної участі в житті громади.
Будуть створені та функціонуватимуть такі факультети:
- факультет життєвої компетентності та обізнаності (правова, фінансова, комп’ютерна грамотність);
- факультет здорового способу життя: лекційні та практичні заняття (фізичні вправи, аеробіка, заняття на тренажерах та інші);
- факультет крою, шиття та ремонту одягу;
- факультет прикладного мистецтва (декоративний розпис, аплікації, вишивка, гончарна справа, плетіння тощо);
- факультет садівництва та городництва.
Також, у бібліохабах почнуть працювати зони дитячого розвитку та активності «БібліоНяня».
Новий сервіс «БібліоНяня» – це можливість батькам потурбуватися про творчий, інформаційний, виховний і розвиваючий потенціал дітей у безпечному місці, та наявність вільного часу на вирішенням різних власних справ.
Ця послуга допоможе створити сприятливі умови для соціальної адаптації дітей, розвитку інтелекту та творчих здібностей. Це нагода забезпечити корисне та цікаве дозвілля для дітей.
Програма «БібліоНяня» включає такі напрями роботи з дітьми:
- розвиток загальних здібностей;
- розвиток мовної активності;
- проведення сюжетно-рольових ігор;
- тренування дрібної моторики;
- засвоєння елементарної комбінаторики та математичних понять;
- ознайомлення с навколишнім світом, розвиток творчих здібностей та фантазії;
- ознайомлення дітей з різножанровими художніми текстами, творами фольклору, нескладними авторськими творами, доступними для їхнього віку.
Нова бібліотечна послуга стане доступною для дітей віком від 3 до 6 років.
Також, у приміщеннях бібліохабів планується проведення заходів групової роботи з надання соціальних послуг мешканцям громади, таких як: тренінги, групові заняття, дискусії, круглі столи, лекції тощо.
Робота бібліохабів сприятиме збільшенню кількості сімей, які мінімізували та подолали складні життєві обставини, забезпеченню соціальної підтримки, реабілітації та інтеграції осіб похилого віку і людей з особливими потребами у активне життя громади та суспільства.

2023 06 19 10.05.202023 06 19 10.05.232023 06 19 10.04.53

 

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше