Урочисте відкриття Центру надання соціальних послуг у Вишнівецькій селищній громаді та Молодіжного центру у Почаївській міській громаді Тернопільської області

Урочисте відкриття Центру надання соціальних послуг у Вишнівецькій селищній громаді та Молодіжного центру у Почаївській міській громаді Тернопільської області
9 червня 2023 року, Вишнівецька та Почаївська територіальні громади (Тернопільська область) спільно з Українським фондом соціальних інвестицій урочисто відкрили нові соціальні об’єкти, відремонтовані і оснащені в рамках Проєкту Світового банку «Надання соціальних послуг в громаді», що фінансується за рахунок грантових коштів, наданих Україні Урядом Японії через Японський фонд соціального розвитку.
Вартість кожного з мікропроєктів становить 140 тисяч доларів США.
У ході реалізації мікропроєкту Вишнівецької громади з метою створення Центру надання соціальних послуг було проведено капітальний ремонт частини колишніх приміщень лікарні: реконструкція зовнішніх мереж водопостачання, електромережі та газопостачання, а також заміна вікон на енергозберігаючі. Встановлена нова сантехніка у санвузлах та похилий підйомник для доступності до приміщення осіб з інвалідністю.
З метою облаштування робочих кабінетів, просторів для надання соціальних послуг та кімнат, призначених для надання послуг денного догляду, були закуплені та доставлені до закладу меблі.
Також закуплено спортивне обладнання, а саме: велотренажер та орбітрек, гантелі, спортивні мати, м’ячі, а також реабілітаційне обладнання: тренажер-реабілітація для пальців, масажер для ніг, шведська стінка-стійка зі знімною дошкою-профілактор з переставною кареткою та турником, сходи для відновлення навиків ходьби з похилою рампою S/U, реабілітаційна бігова доріжка, портативний педальний тренажер Supretto, динамічний вертикалізатор ACTIVALL.
Для створення кабінету працетерапії заклад було забезпечено швейними машинами, оверлоком, професійною праскою.
З метою організації надання соціальних послуг дітям та особам з інтелектуальними та психічними порушеннями придбано розвиваючу дошку Бізіборд для дітей, демонстраційний набір карток PECS для розвитку комунікації, скриньку з фігурами для розвитку просторового мислення, ігровий набір «Великий дидактичний набір Фребеля», комплект книг з піктограмами для розвитку мовлення, світловий стіл-пісочниця, тенісний стіл, дитячу настільну гру 3 в 1, набір настільних ігор «30 ігор (Математика. Мова. Логіка)».
Створений у результаті реалізації мікропроєкту Центр надання соціальних послуг надаватиме широкий спектр соціальних послуг для мешканців Вишнівецької громади, які потребують підтримки та допомоги.
 У рамках впровадження мікропроєкту Почаївської громади було проведено капітальний ремонт приміщення для облаштування Молодіжного центру: переплановано та капітально відремонтовано стіни приміщення, встановленні енергоефективні вікна та двері, повністю замінено та встановленні нові енергомережі, комунікації.
Проведено зовнішнє впорядкування приміщення та території з влаштуванням пандусів для осіб із інвалідністю.
 Для Молодіжного центру придбано меблі, 11 ноутбуків, офісна техніка, мультимедійне обладнання, цифрова техніка для фото- та відеозйомок, спортивне обладнання (мультистанція, бігова доріжка, еліптичний тренажер та Шведська стінка).
 Для роботи психолога закуплено меблі, ігрові набори цифри, ігровий набір «Абетка» та інше.
Молодіжний центр стане базою для неформальної освіти, формування комплексу життєвих навиків у вразливих груп населення для нормальної життєдіяльності, дозволить залучити значну частину молоді та дітей до соціального життя, формуватиме комунікаційні навики, розвиватиме волонтерство.
Передбачається, що відкриті соціальні об’єкти стануть місцем, де люди отримуватимуть якісні послуги за місцем проживання.

2023 06 12 14.19.202023 06 12 14.19.162023 06 12 14.19.122023 06 12 14.19.082023 06 12 14.19.052023 06 12 14.19.012023 06 12 14.18.572023 06 12 14.18.482023 06 12 14.18.412023 06 12 14.18.18

 

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше