Урочисте відкриття Відділення соціальних послуг для дітей та молоді Центру надання соціальних послуг Борщівської міської ради та нових приміщень Центру надання соціальних послуг Скала-Подільської селищної ради Тернопільської області

Урочисте відкриття Відділення соціальних послуг для дітей та молоді Центру надання соціальних послуг Борщівської міської ради та нових приміщень Центру надання соціальних послуг Скала-Подільської селищної ради Тернопільської області
8 червня 2023 року, у рамках впровадження Проєкту Світового банку «Надання соціальних послуг в громаді», що фінансується за рахунок грантових коштів, наданих Україні Урядом Японії через Японський фонд соціального розвитку, у Тернопільській області відбулося відкриття Відділення соціальних послуг для дітей та молоді Центру надання соціальних послуг Борщівської міської ради, а також нових приміщень Центру надання соціальних послуг  (ЦНСП) Скала-Подільської селищної ради, оновлених за цим Проєктом.
Вартість кожного з мікропроєктів становить 140 тисяч доларів США.
У рамках реалізованого мікропроєкту у Борщівській громаді було здійснено капітальний ремонт частини приміщення дитячого садка з метою створення Відділення соціальних послуг для дітей та молоді ЦНСП Борщівської міської ради. Проведений капітальний ремонт включав у себе ремонт приміщень, заміну систем опалення, водопостачання, водовідведення та електропостачання, віконних та дверних блоків на енергозберігаючі, облаштування входу до приміщення, вимощення бруківкою доріжки та облаштування пандусу.
Для закладу було придбано реабілітаційне обладнання, а саме: орбітрек Fitex RE 500, бігову доріжку Fitex Base TI-32, пристрій реабілітаційний Котик Інвенто, бруси для відновлення навиків ходьби з перешкодами Т/U, профілактор Євмінова, пристрій реабілітаційний Зебра Інвенто, стіл-вертикалізатор з електроприводом SP-1/Е, стінку шведську спеціалізовану для осіб на візках, пристрій для реабілітації MOTOmedgracicle 12 для ніг та рук, реабілітаційний стіл для терапії широкий з електричним регулюванням висоти SR-3E-B, мобільний підйомник GL5, дитячі розвиваючі іграшки, офісні меблі, комп’ютерну офісну техніку та логопедичне обладнання.
Придбане обладнання дасть змогу надавати комплексні соціальні послуги дітям та молоді з інвалідністю, а також дітям, які потрапили в складні життєві обставини і потребують соціальної підтримки.
У рамках мікропроєкту Скала-Подільської селищної територіальної громади було облаштовано робочі кабінети на першому поверсі приміщення ЦНСП. Ці приміщення було обладнано офісною і комп’ютерною технікою (комп’ютери, багатофункціональні пристрої, ламінатор, безперебійні блоки живлення ) та забезпечено сучасними офісними меблями.
Для надання якісної психосоціальної підтримки, проведення тренінгів та корекційних занять облаштовано кабінет психолога. Закуплено і поставлено дитячі меблі та розвиваючі ігри, сенсорне обладнання (розвиваючі картки Розвиток соціальних і емоційних навичок від Feelmo, ігровий набір Монтесорі 1 117 Hega на 73 деталі, набір сенсорні мішечки великий 259 Hega, великий дидактичний набір Фребеля HEGA 11, картки PECS-1, дитячий світловий планшет-пісочниця Noofik, наповнення Інклюзія абсолют HEGA та інше).
Облаштовано також кімнату соціальної адаптації, де надаватимуться послуги для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей, батьки яких не можуть передати їм важливі життєві навички, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти матимуть змогу вчитись приготуванню їжі, основ домашнього садівництва, навичок першої допомоги, прання, шиття, уміння поводитись з грішми, хатнього ремонту та інших необхідних для подальшого життя навичок.
Для забезпечення безбар’єрного доступу до приміщень Центру на третьому поверсі було закуплено та встановлено 2 підйомники для людей з інвалідністю.
Очікується, що відкриті сьогодні соціальні об’єкти стануть місцями, де люди зможуть отримувати якісну та своєчасну допомогу та підтримку.

2023 06 09 17.33.162023 06 09 17.33.102023 06 09 17.33.072023 06 09 17.33.032023 06 09 17.32.592023 06 09 17.32.562023 06 09 17.32.522023 06 09 17.32.34

 

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше